Op donderdag 8 augustus is Irma de Doelder-Brons op 57 jarige leeftijd geheel onverwachts overleden. We zijn allemaal overvallen door de snelheid waarmee haar ziekte toesloeg en kunnen het amper bevatten.

Irma kwam in februari 1989 in dienst bij de Erasmus Universiteit en heeft haar gehele loopbaan bij de IT-afdeling gewerkt als programmeur, systeemontwerper, projectleider en uiteindelijk als applicatiebeheerder. Ze stond aan de wieg van het Erasmus Onderwijssysteem ErOS. Daarna volgden nog veel concernsystemen waar Irma aan meebouwde. De laatste paar jaar is zij applicatiebeheerder geweest van onder meer Osiris en Metis, maar met haar enorme kennis was ze overal inzetbaar. Ze heeft zich 30 jaar ingezet voor de Erasmus Universiteit en in 2014 mocht zij hiervoor de Umbra Erasmi-penning in ontvangst nemen.

In memoriam Irma de Doelder-Brons

Ze was erg betrokken bij wat er gebeurde op de Erasmus Universiteit en had ècht hart voor onze universiteit en haar collega’s. Dat kwam onder meer tot uiting in hoe zij opkwam voor het personeel in haar medezeggenschapsrol voor de IT-afdeling/directoraat/SSC. Zij had altijd voor iedereen aandacht, ook voor collega’s van andere afdelingen. Zij heeft bij menige reorganisatie een belangrijke bijdrage geleverd, met passie voor de EUR als geheel en de mensen in het bijzonder. Irma nam haar werk serieus maar je kon ook heerlijk met haar lachen. Ze was een enorm gezellige collega.

Irma vond dat je het leven moest vieren. En dat deed ze, met haar drie kinderen en haar man Jan. En sinds kort ook met haar kleinzoon. Zij waren het belangrijkste in haar leven. Samen met haar man maakte ze verre, avontuurlijke reizen en kwam een kant van Irma naar voren – over rotsen klimmend – die we als collega niet zo vaak zagen. Na elk weekend hoorden we met bewondering aan hoeveel kilometers ze nu weer met Jan had gefietst.

Irma stond altijd klaar voor anderen. Zij was onze stille kracht. En we zullen haar meer missen dan ze zich ooit realiseerde.

 

Namens de collega’s van de afdeling IT.

Lees één reactie