Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus?

“Ik leg op dit moment de laatste hand aan mijn bachelorscriptie, maar eigenlijk hoor ik hier niet. Ik studeer Bedrijfskunde aan de universiteit in Keulen. Mijn vriendin woont en studeert Rechten in Rotterdam. Voor haar ben ik nu hier.

“Zij is al klaar voor dit collegejaar, werkt overdag en de deadline van mijn scriptie komt met nog twee weken te gaan langzaam dichterbij. Aangezien zij toch aan het werk is kan ik mijn scriptie afmaken. De campus is daar de ideale plek voor.”

En je wordt niet weggejaagd door beveiligers die controleren of je wel een EUR-student bent?

Lachend: “Ik ben op de hoogte van die regeling en heb het gecheckt voordat ik naar de campus ging, maar in de vakantieperiode controleren ze niet. Ik heb dus niets gemerkt van beveiligers.”

Hoe heb je je vriendin ontmoet?

“We deden allebei mee aan een uitwisselingsprogramma aan de universiteit in Glasgow. Dat was super leuk, ik heb enorm veel leuke mensen ontmoet en als bonus heb ik ook nog een hele leuke vriendin aan het avontuur overgehouden.”

“Of een langeafstandsrelatie lastig is? De route Keulen-Rotterdam is prima te bereizen. Drie uur in de trein en je bent er; we zien elkaar bijna ieder weekend. Dat is ongeveer even vaak als sommige stellen die ik ken die in dezelfde stad wonen. Het is alleen wat lastiger elkaar spontaan op te zoeken.”

En over je scriptie: de meeste deadlines van bachelorscripties zijn toch al geweest?

“In Duitsland werken wij met een ander rooster dan in Nederland en het tweede semester in Duitsland begon veel later dan de tweede helft van het jaar in Nederland. Wij beginnen in april en eindigen in augustus.”

Sandra-Duimel-zomerserie-Marko-en-Jasper

Lees meer

‘De zomerweken zijn hell weeks, maar wel leuke hell weeks’

Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus? Sandra Duimel van het Studenten Service…

Waar gaat je scriptie over?

“Mijn scriptie gaat over het gebruik van kunstmatige intelligentie in de financiële wereld en hoe je die het beste kunt doorgronden. Ik wilde mijn scriptie graag schrijven over een onderwerp dat belangrijk gaat zijn in de toekomst, dat maakt het interessant en relevant. Aan het begin kon ik die interesse vasthouden, maar naarmate je er langer mee bezig bent, wordt het uiteindelijk toch altijd wat uitgekauwd. Dat is volgens mij niet te voorkomen met een onderwerp waar je je zo lang in verdiept.”

Sluit je masterkeuze aan op je scriptieonderwerp?

“Ik wil vooral de financiële en management-kant op. Ik overweeg om hier in Rotterdam mijn master te volgen – het schrijven van mijn bachelorscriptie op de campus is dus ook een beetje om te kijken wat ik van de campus vind. Mijn indruk is positief. Het is fijn dat de universiteit niet verspreid is over de stad en de gebouwen zijn hier relatief nieuw en modern.

“Waarom ik Rotterdam overweeg? Omdat de Rotterdam School of Management hoog op de lijstjes staat en daarnaast is een fijne bijkomstigheid dat mijn vriendin hier woont. Ook vind ik Rotterdam een mooie moderne stad. Het is geen typisch Nederlandse stad, daarbij stel ik me toch meer Amsterdam voor. Mag ik dat zeggen? Of Utrecht met zijn kanaaltjes. Maar dat is juist het leuke aan Rotterdam, je moet het leren kennen en waarderen.”

En tot slot: wanneer ga jij uitrusten?

“Na mijn scriptie deadline over twee weken ga ik met mijn vriendin naar de Côte d’Azur voor drie weken. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Marielle van Leeuwen studieadviseur ESHCC

Lees meer

‘Als er iets misgaat, dan is het in de zomer’

Studieadviseur Mariëlle van Leeuwen slaat al twaalf jaar haar zomervakantie over om…