Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus?

“Ik ben studieadviseur Arts and Culture Studies bij ESHCC. Mijn werk in de zomer is vooral het helpen van studenten die in de problemen zitten. Van eerstejaars die een negatief studieadvies hebben gekregen tot masterstudenten van wie de scriptie is afgekeurd. De zomer is voor mij de drukste periode, want als er iets misgaat, is het nu. En ik ben de enige studieadviseur voor de acht programma’s die onder Arts and Culture Studies vallen.”

Mag jij dan wel op vakantie deze maanden?

“Ja hoor, dat is niet verboden. Maar ik doe het eigenlijk nooit. Mijn taak is om studenten te ondersteunen en te adviseren. Een student wil niet twee weken wachten tot zijn of haar mailtje wordt beantwoord. Dus ik wil vooral zelf ook niet weg. Maar dat is helemaal niet erg. Ik ben 12,5 jaar geleden begonnen met dit werk om studenten te helpen en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.”

Tijdens die tropische dagen heb je toch wel thuisgewerkt?

“Nee, ook met die hitte van de afgelopen week zat ik hier. We mochten wel thuiswerken, maar dat gaat helaas niet in deze functie. Studenten kunnen altijd bellen of langskomen.”

Hoe zijn deze drukke weken met al die emoties van studenten?

“Het is een hele mooie tijd. Natuurlijk, als je de hele dag verdrietige studenten aan je bureau hebt gehad, ga je met een minder goed gevoel naar huis. En het is zeker ook heftig, omdat iedereen of heel hoog of heel laag in de energie zit. Maar ik krijg ook heel veel energie van de nieuwe lichting studenten of van studenten die bijvoorbeeld hun scriptie hebben afgerond.”

Hoeveel contact heb jij met studenten in zo’n zomer?

“Veel. Natuurlijk zijn er ook genoeg studenten die ik nooit zie, maar andere studenten zie ik elke maand. Ik beheer ook de Facebookgroepen van de acht programma’s en ik beantwoord de mailtjes en telefoontjes. Ja, die komen ook vaak genoeg vanuit het buitenland. Internationale studenten die weer even terug zijn of Nederlandse studenten die op vakantie horen dat hun scriptie is afgekeurd.”

Hoe zien de komende weken er voor jou uit?

“Heel druk, omdat ook alle introductieprogramma’s opgezet moeten worden. Wij werken hier met z’n allen echt toe naar die eerste weken. Dat is de vrolijkste tijd van het jaar. Zelfs na twaalf jaar denk ik nog niet: daar gaan we weer. Het is de leukste baan die er is, ook in de zomer.”

Wanneer kan jij tot rust komen?

“Pas aan het eind van blok 1, in november. Dan zijn de tentamenresultaten bekend en zijn alle nieuwe studenten geland. In december ga ik zelf op vakantie, drie weken naar Australië. Of de studenten mij dan niet missen? Nee, dat is de perfecte tijd om weg te gaan. Het is nog te vroeg voor cruciale obstakels, die komen pas in het nieuwe jaar weer.”

Sandra-Duimel-zomerserie-Marko-en-Jasper

Lees meer

‘De zomerweken zijn hell weeks, maar wel leuke hell weeks’

Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus? Sandra Duimel van het Studenten Service…