Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus?

“Sportlessen geven, zoals altijd. De lessen gaan gewoon door, alleen zijn het er wat minder dan normaal. Ik doe nu ongeveer 75 procent van de lesuren die ik in een gewone week geef. Er zijn minder sportlessen in het Sportgebouw en ook bij de andere lessen zijn veel mensen op vakantie. Mijn schema is daardoor wat minder strak en dat is eigenlijk wel fijn.”

Is het nog wel te doen, lesgeven met deze hitte?

“Haha nee dat is af en toe wel een probleem. Vooral in de gymzalen is dat lastig, omdat die ook niet goed koel te krijgen zijn. Met de groepen van Erasmus Vitaal (een programma om de EUR-medewerkers fitter te maken, red.) kunnen we wel af en toe naar buiten of naar een plek waar het wat minder warm is. Tijdens die lessen doen we de oefening niet in een zaal, maar op de werkplek zelf. Dan is het makkelijker aanpassen.”

Is je publiek ook anders in de zomer?

“Ja, dat zeker. De diehards blijven vooral over, de mensen die specifiek ergens aan willen werken. En er zijn natuurlijk ook veel minder studenten, die zijn allemaal naar huis. Daardoor zijn de groepen veel kleiner, maar dat maakt het werk ook wel een stuk leuker. In oktober of november staan er soms 80 mensen voor je neus, dan is het veel moeilijker overzicht houden. Met een kleine groep kan je focussen en beter opletten.”

Heb je nu ook tijd voor andere dingen omdat het wat rustiger is?

“Ja ook dat is fijn. In het nieuwe collegejaar opent Erasmus Vitaal een eigen ruimte naast de Smitse. Daar kunnen wij dan kleinere groepen begeleiden en kunnen medewerkers gerichter aan bijvoorbeeld herstel werken. Dus daar kan ik de komende tijd veel voor doen. En naast mijn werk aan de universiteit ben ik ook nog als ZZP’er actief en dat werk gaat ook gewoon door.”

Wat doe je dan nog meer allemaal?

“Echt van alles. Ik geef les op basisscholen, werk op andere sportscholen en ik verzorg ook nog wat andere trainingen. Die afwisseling is heel erg leuk, net als de vrijheid. Ik kan zelf mijn schema bepalen, dat maakt het in de zomer ook fijner werken. Maar de universiteit blijft ook altijd leuk. Met Erasmus Vitaal zijn we echt een soort ‘movement’ begonnen. In het begin keken mensen nog heel raar wanneer ik aan het sporten was met een afdeling. Maar het is steeds normaler geworden. Het brengt collega’s ook bij elkaar en dat is de insteek.”

Wanneer kan jij tot rust komen?

“Eind augustus pas eigenlijk. Dan ga ik nog een weekje op vakantie. Tot dat moment is het gewoon nog hard doorwerken.”

Sandra-Duimel-zomerserie-Marko-en-Jasper

Lees verder

‘De zomerweken zijn hell weeks, maar wel leuke hell weeks’

Wat doe jij in hemelsnaam nu nog op de campus? Sandra Duimel van het Studenten Service…