Het getroffen systeem MyApps is noodzakelijk voor medewerkers die met hun eigen pc of laptop van buiten de universiteit willen inloggen in hun werkomgeving. Op het systeem zit een limiet van 250 gebruikers, en die limiet werd dinsdag voor het eerst ooit bereikt.

Het probleem is dinsdag niet meer op te lossen. In de toekomst wil de universiteit de capaciteit uitbreiden.

Niet alle thuiswerkers kwamen in de problemen. E-mail is bijvoorbeeld wel eenvoudig te bereiken via de webversie van Outlook. Medewerkers die een laptop van de universiteit gebruiken doen dat via een ander systeem – @wEURk – en hadden geen problemen.

2014_Rotterdam_CS_tramhalte_CD

Lees meer over de staking

Faculteiten nemen verschillende maatregelen tegen staking

Er is geen algemeen maatregel over aanwezigheid en tentamens aangekondigd door de…