De Erasmus School of History, Culture and Communication heeft besloten de aanwezigheidsverplichting voor dinsdag in te trekken. De Erasmus School of Law en de Erasmus School of Economics kiezen ervoor om docenten en cursuscoördinatoren zelf te laten beslissen wat ze willen doen. Dit heeft geleid tot verschillende regelingen door de docenten, zoals het annuleren en herschikken van seminars. Neem voor meer duidelijkheid contact op met je docent.

Op de Rotterdam School of Management en de Erasmus School of Philosophy zullen de onderwijsprogramma’s gewoon doorgaan. De Erasmus School of Social and Behavioral Sciences verwacht ook dat studenten gewoon aanwezig zijn, maar zal mild zijn als studenten er niet kunnen zijn vanwege de staking. Hetzelfde geldt ook voor het Erasmus MC.

Geen algemeen beleid

Vorige week besloot het College van Bestuur om geen algemene maatregel af te kondigen met betrekking tot de landelijke ov-staking op dinsdag. Sommige andere universiteiten hebben alle tentamens geannuleerd of de aanwezigheidsvereisten ingetrokken. De staking leidt er waarschijnlijk toe dat er 24 uur lang bijna geen openbaar vervoer mogelijk is.