Op de Erasmus Universiteit gaat het onderwijs normaal door, bevestigt woordvoerder Jacco Neleman van de universiteit. Ook de tentamens heeft de EUR niet geannuleerd. “Er vinden vandaag elf tentamens plaats, waarvan vier op het Erasmus University College”, vertelt Neleman. Hij verwacht dat de staking geen grote hinder veroorzaakt voor de  tentamendeelnemers. “In totaal gaat het om ongeveer 650 studenten, die grotendeels in Rotterdam wonen.”

Voldoende tijd

Ook voorziet de universiteit weinig problemen door het tijdstip van de tentamens. “De tentamens zijn allemaal in de middag of in de avond”, licht Neleman toe. “Dus in theorie hebben de studenten voldoende tijd om naar de campus te komen.”

Normaal mogen studenten een kwartier te laat komen tijdens de tentamens, maar dat is voor vandaag drie kwartier. “Mochten er verder toch problemen zijn, dan laten we een beslissing over aan de docent of de opleiding zelf”, zegt Neleman.

Overmachtsituatie

2014_Rotterdam_CS_tramhalte_CD

Lees meer

Faculteiten nemen verschillende maatregelen tegen staking

Er is geen algemeen maatregel over aanwezigheid en tentamens aangekondigd door de…

Het openbaar vervoer ligt vandaag in grote delen van Nederland plat. De vakbonden voeren namelijk actie voor een beter pensioen. Ondanks de staking gaan de colleges en tentamens aan veel hogescholen en universiteiten gewoon door.

De Landelijke Studentenvakbond maakte zich daar vorige week al boos over. Ook de landelijke PvdA vindt dat niet alle studenten op eigen houtje vervoer kunnen regelen. De partij stelde daar vragen over in de Tweede Kamer. Daar kon minister Van Engelshoven  zich wel in vinden, antwoordde ze op de Kamervragen. Ze verwacht dat hogescholen en universiteiten rekening houden met studenten die een toets of tentamen missen door de staking, maar het is aan de instellingen zelf of zij colleges en tentamens wel of niet schrappen.

“Van studenten mag ook wel enige creativiteit verwacht worden om toch op hun bestemming te komen”, aldus de minister. “Maar als studenten echt in een overmachtsituatie terechtkomen, dan verwacht ik wel enige coulance van instellingen.” Ze moeten er volgens Van Engelshoven samen uitkomen en nadenken over individuele oplossingen.

Lees één reactie