Bron: www.youtube.com

Op de eerste verdieping van het Sophia Kinderziekenhuis bevindt zich de tv-studio van Sophia TV. “Kinderen die zich goed voelen, kunnen de uitzending bijwonen”, vertelt studentvrijwilliger Christiaan. “De andere  kinderen kunnen naar de uitzending kijken vanuit hun kamer.” Hij presenteert het één uur durende programma samen met een collega-presentator. “Het programma is een soort variety show voor kinderen. We doen spelletjes met de kinderen en in het nieuwsgedeelte laten we zien wat er allemaal gebeurt in het ziekenhuis.”

CHRISTIAAN

Lees meer

Jouw verhaal: ‘Die kinderpatiënten zijn meer dan alleen hun ziekte’

Geneeskundestudent Christiaan Vermaas vertelt over zijn vrijwilligerswerk bij Sophia TV,…

Waardevol

De bijdrage van studentenvrijwilligers is heel waardevol, meent manager Annelies Blom. “Ze helpen ons met de tv-uitzending, zoals met camerawerk, presentatie of montage”, vervolgt ze. “Ik vind het echt geweldig dat de studenten dit doen als vrijwilligerswerk.” Christiaan: “Zelf vind ik het heel leuk om te doen. De kinderen kunnen enorm genieten van de uitzending. Je kan duidelijk zien dat ze eventjes vergeten dat ze ziek zijn.”

Sophia TV & Entertainment  verzorgt naast de tv-uitzendingen ook radio-uitzendingen en kinderevenementen in het ziekenhuis.