still_polakgebouw frikandelbroodje 2017-03-07-13h17m36s237

Lees over het frikandelbroodje

‘Je herkent ze aan een frikandelbroodje en een Red Bull’

Studenten van het hbo en de universiteit wonen, werken en studeren in heel Rotterdam…

Dat de koffie op één staat, zal iemand die de supermarkt ooit bezocht heeft niet verbazen. De uitgang wordt permanent geblokkeerd door naar caffeïne smachtende junkies.

Op nummer twee staat zowaar een redelijk gezonde snack: de banaan. Maar daarna gaat de EUR-student los op bladerdeeg, chocola, vet en worst. Chocoladebroodjes, saucijzenbroodjes ‘royal’, kaascroissants (ook de redactie van EM heeft fors bijgedragen aan deze topnotering) en pas op plaats zes de legendarische snack voor elke ‘hbo-cursist’: de ietwat uitgedroogde frikandel op een bedje van met vet doorweekt bladerdeeg, afgedekt met nóg een laag van vettig, maar iets knapperiger bladerdeeg. Plaats 7, 8 en 9 worden allemaal opgeëist door het archetypische Franse ontbijtbroodje: de hamkaascroissant, de ‘roombotercroissant 75 g’ en de roombotercroissant van 75 gram. Nee, het verschil tussen positie 8 en 9 is de redactie ook niet helemaal duidelijk.

De top-twaalf wordt afgesloten door de appel en twee typische studentendrankjes: de energydrink en het flesje mineraalwater.

Enquête

Mocht je nou je leven willen beteren en voortaan producten willen consumeren die misschien net zo slecht voor jou zijn, maar beter voor het milieu? De Sustainability Hub gaat op zoek naar alternatieven die net zo lekker zijn, maar bijvoorbeeld minder verpakkingsmateriaal nodig hebben of minder energie kosten om te produceren. Wil je ze daarbij helpen, vul dan hieronder hun enquête in. Met jouw hulp hopen de studenten nog voor de zomer hun ‘Food database’ te presenteren. Wellicht net op tijd voor je #fitbody in de zomer.

Lees één reactie