Volgens de website van de Foundation richt het netwerk zich op de modernisering, diversiteit en sociale rechtvaardigheid in het hoger onderwijs. Daarbij zijn digitalisering, mobiliteit, het inzetten van studenten en beleidsvernieuwing belangrijke thema’s. Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker was een van de oprichters van het netwerk.

‘Blij en trots’

Bij een bijeenkomst van het EUF in Gent werd de Erasmus Universiteit officieel toegelaten als lid. Collegevoorzitter Kristel Baele was daarbij aanwezig. “Ik ben blij en trots dat we als eerste Nederlandse universiteit lid zijn geworden van de EUF. Toekomstgericht onderwijs is belangrijk voor de Erasmus Universiteit. Het is één van de zeven prioriteiten van het strategic framework, de basis van de nieuwe strategie. Door lid te worden van de EUF kunnen we in Europa actief meedenken en meedoen aan het versnellen van de modernisering van het hoger onderwijs. Via de EUF kunnen we ook onze stem laten horen in Brussel. Verder passen de waarden van de EUF heel goed bij de Erasmus Universiteit.”

Sinds 2016 is er al een samenwerkingsverband tussen de EUR en de EUF, in het project Online Learning Agreement, een digitaal hulpmiddel om de voorbereiding van uitwisselingen eenvoudiger te maken.