Het College van Bestuur (CvB) heeft besloten om versneld een nieuw onderwijsgebouw te realiseren naast het Polakgebouw op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw heeft dezelfde omvang als Polak (zo’n 8.000 vierkante meter) en gaat naar schatting honderden studieplekken tellen. Hoe het nieuwe onderwijsgebouw er precies uit zal zien is nog onduidelijk. De opening zal waarschijnlijk in 2022 plaatsvinden.

Studieplekken in Tinbergen

Daarnaast maakt de universiteit het Tinbergengebouw de komende maanden geschikt voor tijdelijk gebruik. Het gebouw staat nu deels leeg vanwege een renovatie. Vanaf september 2019 zal het Tinbergengebouw plek bieden aan onderwijsruimtes en zo’n 560 extra studieplekken voor de komende drie jaar. De 310 huidige studieplekken worden bovendien aantrekkelijker gemaakt. De inrichting van de studieplekken vindt in nauwe samenwerking met de studenten plaats, belooft het CvB.

Campus Woudestein telt op dit moment zo’n 2.600 vaste studieplekken en zo’n 1.200 informele studieplekken. Daarmee voldoet de EUR aan de zichzelf opgelegde norm van één studieplek voor elke tien studenten. Toch klagen studenten over het gebrek aan studieplekken, vooral in de Universiteitsbibliotheek en het Polakgebouw.

rondleiding studeren studieplekken Polakgebouw Uraad (30)

Lees meer

‘Binnenkort’ proef met exclusieve studieplekken tijdens tentamenperiode

Bij wijze van proef gaat de Erasmus Universiteit binnenkort experimenteren met…