De Nashvilleverklaring werd ondertekend door zo’n 250 Nederlanders, voornamelijk uit orthodox-protestantse hoek. Een van de ondertekenaars van het anti-homopamflet is SGP-Kamerlid Kees van der Staaij. In de verklaring staat onder andere dat ‘getrouwe christenen’ homoseksualiteit en transgenderisme dienen af te wijzen. Ook wordt de suggestie gewekt dat homoseksualiteit te genezen is. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de inhoud van het pamflet strafbaar is.

Veel instellingen hingen als reactie op het pamflet de regenboogvlag uit, en dus ook de Erasmus Universiteit. Een woordvoerder laat weten dat de universiteit ‘staat voor diversiteit en inclusiviteit’. “We zijn één gemeenschap die niemand uitsluit en waar je mag zijn wie je bent, en mag houden van wie je wil.”

NSR-eendrachtsplein_vlag1

Studentenvereniging NSR hees eerder juist niet de regenboogvlag.

‘Regenboogvlag kan juist bij NSR zorgen voor open gesprek’

Welmer de Groot, voorzitter van Erasmus Pride, stuurt een brief aan de voorzitter van de…

Lees 8 reacties