Vijftien studenten zitten aan de grote tafel in het midden van de kamer. Ze praten zachtjes met elkaar. “Wij zijn klasgenoten van Sarah”, zegt een meisje. “Sarah en ik waren geen besties, maar we kenden elkaar goed.” De studenten van de International Bachelor Psychology waren erg van slag toen ze het bericht hoorden. “Ons jaar bestaat uit ruim honderd studenten”, vertelt een jongen. “Maar voor onze vakken werken we intensief met elkaar samen. Dus we zijn een hecht groepje en kennen elkaar vrij goed.” Een ander meisje voegt toe: “En zeker Sarah. Iedereen kende haar als een lief en vrolijk mens.”

Gesloten ruimte

De ESSB heeft sinds gistermiddag een herinneringsruimte ingericht. Sindsdien staat de ruimte nooit leeg, mensen komen om hun respect te betuigen of om hun verlies te verwerken. De ruimte is niet voor publiek en alleen bedoeld voor de besloten kring van ESSB.

De Amerikaanse EUR-studente overleed woensdagmiddag in haar huis in het kamercomplex De Snor aan de Kralingse Kerklaan aan de gevolgen van steekwonden. Niet lang nadat politieagenten haar vonden in haar woning werd op het station van Eindhoven de vermoedelijke dader gearresteerd: een 23-jarige Rotterdammer, huisgenoot van Sarah.

handhavingnoord010-politie

Lees meer

Amerikaanse EUR-studente vermoord; huisgenoot opgepakt

De studente Psychologie kwam door steekwonden om het leven. De vermoedelijke dader, een…