“Uni-Life werkt als een digitale agenda waarin alle activiteiten voor studenten te vinden zijn”, licht Annega toe. Op basis van de aangegeven interesses krijgen gebruikers evenementen te zien die binnenkort plaatsvinden. Ze kunnen evenementen, die ze leuk vinden en willen bezoeken, markeren en zelfs direct bewaren op Google Calendar of iCal. “Op die manier heb je alles op één plek in je mobiel”, zegt Annega.

Duurzaam en overzichtelijk

“Toen we net waren begonnen met onze studie, hadden we geen flauw idee wat er allemaal werd georganiseerd door verenigingen”, vertelt Annega. “Er zijn hier bij de EUR bijna honderd verschillende organisaties met eigen kanalen, het is dus niet te doen om ze allemaal te volgen.”

Ook de promotieflyers die op de campus rondzwerven vinden de twee vrienden inefficiënt, ze kosten namelijk veel geld en zijn niet milieuvriendelijk. Vorig jaar deden Annega en Smulders een marktonderzoek waaruit bleek dat 95 procent van de flyers gelijk werd weggegooid door studenten. “Vandaar dat wij een digitaal platform wilden creëren dat zowel duurzaam als overzichtelijk is”, zegt Smulders.

“Wij willen een digitaal platform creëren dat zowel duurzaam als overzichtelijk is.”

Uni-Life

Annega en Smulders hebben hun idee met succes gepitcht bij de EUR. De universiteit wilde het project financieren waarmee de jongens, in samenwerking met een externe partner, de app konden bouwen. “Ik denk dat de EUR met ons wilde samen werken omdat ons idee goed past tussen alle andere duurzame initiatieven hier op campus”, zegt Annega.

Landelijk probleem

In augustus is Uni-Life gelanceerd en nu heeft het ruim vierduizend gebruikers. Het aantal blijft groeien en Annega en Smulders hebben veel plannen voor de app. “Op dit moment beginnen wij natuurlijk met de core-business, namelijk de agenda, maar in de toekomst gaan we Uni-Life uitbreiden, je kunt bijvoorbeeld denken aan een eigen pagina binnen de app voor organisaties of de mogelijkheid om toegangskaartjes te kopen via Uni-Life.”

Begin 2019 start Uni-Life met een campagne om geen flyers meer te gebruiken. “Tegen die tijd hopen wij dat iedereen de voordelen van Uni-Life al kent, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de EUR de eerste flyer-vrije campus wordt in de wereld”, zegt Annega.

Ook buiten de EUR willen ze uitbreiden, want ‘vervuiling door flyers is een landelijk probleem’. Momenteel zijn ze aan het onderhandelen met een aantal universiteiten. “Wij willen graag dat verenigingen en studenten de app gratis kunnen gebruiken, maar dat vraagt wel dat universiteiten de service en het onderhoud financieren.”

Tot nu toe maken er vijf andere universiteiten gebruik van de app. Annega: “Onze ambitie is dat in 2020 alle Nederlandse universiteiten Uni-Life gebruiken.”