Chris Roorda is een activistische onderzoeker bij DRIFT, het onderzoeksinstituut voor duurzaamheidstransities aan de Erasmus Universiteit. Daar bestudeert hij de mogelijkheden van een transitie naar een duurzame, fossielvrije samenleving. Komen we ooit uit de impasse als we eigenlijk willen doorleven zoals we nu doen?

De toekomst

“Als je niet geeft om de toekomst is het probleem niet zo prangend.”In deze podcast legt Roorda uit dat we zo snel mogelijk van onze verslaving van fossiele energie af moeten. “Want dat is de kern van het probleem van klimaatverandering, de uitstoot van CO2.”

https://soundcloud.com/erasmus-magazine/het-ei-van-erasmus-3-chris-roorda

Je bent niet expliciet akkoord gegaan met het plaatsen van cookies. Daarom kun je de ingesloten media, zoals Youtube-video’s en tweets, hier niet zien. Ga alsnog akkoord als je ze toch wilt zien. Lees meer op onze privacypagina.