Nog een keer de verkeerde keuze maken was geen optie voor hem. “Dit moet het nu eigenlijk wel zijn”, zegt de Mitchell. Hij heeft het over de International Bachelor Economics and Business Economics (IBEB), zijn tweede studie. Hiervoor studeerde hij Rechten aan de Universiteit Leiden. “Tijdens het laatste blok ben ik gestopt. De vakken haalde ik wel, maar ik wilde echt geen Rechten meer studeren.” Tijdens het blok strafrecht wist Mitchell dat hij niet als advocaat of jurist zou willen werken. Stoppen met Rechten was een weloverwogen keuze, desalniettemin knaagt het bij hem. “Je hebt toch het gevoel dat je gefaald hebt. Stoppen met een opleiding doet iets met je zelfvertrouwen. Ik wilde al jaren een rechtenstudie doen en het besluit om daar niet mee door te gaan, viel best zwaar. Ik was er misselijk van.”

Mitchell Rekko

Lees meer

‘Ik moet opletten dat de studentenavonden geen gewoonte worden’

De duizenden nieuwe studenten van de EUR zitten allemaal vol dromen, ambities en mooie…

Economie was altijd al Mitchells plan B en Rotterdam was de dichtstbijzijnde universiteit. De eerste weken op de EUR gingen alleen niet zoals hij had gehoopt. “Ik kon nooit de weg vinden. Een jaar eerder had ik ook voor Leiden gekozen omdat ik de campus hier te groot vond. Ik begreep verder weinig van wiskunde en dacht aanvankelijk dat je in Rotterdam maar drie dagen kreeg om het huiswerk te maken, dat bleken er tien te zijn. Allemaal dingen waar ik nu van denk: heb ik mij daar zo druk overgemaakt? Maar toen zat het echt hoog.”

Inmiddels heeft Mitchell het naar zijn zin in Rotterdam. Hij verdwaalt niet meer, maar vooral het studeren bevalt hem hier beter dan op zijn oude universiteit: “Je krijgt in Rotterdam veel meer handvatten om zelf te studeren. De online omgeving bijvoorbeeld. De docenten moeten er duidelijk aan wennen, maar het werkt wel. Colleges, opdrachten en antwoorden komen snel online. In Leiden was het maar de vraag of het überhaupt online zou komen.” Dat de campus niet in het centrum van de stad is, vindt hij wel jammer. “Vorig jaar zat ik midden in Leiden en dus kon ik tussen de colleges door even de stad in of wat drinken op het terras.”

Mitchell heeft geen plannen om op kamers te gaan. Het reizen is prima te doen, zo zegt hij. “Het is nog geen uur reizen en vanaf station Blaak ben je met de metro zo bij de universiteit. Ik moet ook altijd lachen om die enorme stroom mensen die van de Kralingse Zoom naar de campus loopt. Iedere keer denk ik even aan The Walking Dead, die zombieserie.” Door thuis te blijven wonen, kan Mitchell naar zijn idee het beste van zijn twee werelden combineren: blijven werken bij het eetcafé in ’s-Gravenzande (‘Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om daar te stoppen’) en studeren. “Ik heb er nu echt een goed gevoel bij.”

Lees 2 reacties