Hannah van Riswijk

Lees meer

‘In Australië vertelde ik trots over Geneeskunde in Rotterdam’

De duizenden nieuwe studenten van de EUR zitten allemaal vol dromen, ambities en mooie…

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“De variatie binnen de studie spreekt mij enorm aan. In het eerste jaar lopen de vakken uiteen van ICT tot marketing. Ook is het een erg internationaal gerichte opleiding. Het is overigens niet mijn eerste studie: vorig jaar heb ik Recht en Bedrijfswetenschappen gestudeerd in Leiden.”

Waarom heb je voor de EUR gekozen?

“Deze studie wordt niet overal aangeboden, dat helpt bij het maken van een keuze. De Erasmus Universiteit heeft een goede naam en daarnaast is Rotterdam voor mij maar veertig minuutjes reizen, dus waarom dan niet voor Rotterdam kiezen?”

Ga je op kamers?

“Ik ben niet van plan om in het eerste jaar op kamers te gaan. Eerst wil ik even afwachten hoeveel deze studie van mij vraagt. Ik woon redelijk dichtbij, dus de reistijd is sowieso geen probleem.”

Wat verwacht je van je eerste jaar op de EUR?

“Mijn verwachtingen voor komend jaar zijn enigszins bevooroordeeld, omdat ik dus al een jaar in Leiden achter de rug heb. Dat het heel anders is dan de middelbare school is al wel duidelijk. Maar wat ik verwacht van deze studie ten opzichte van vorig jaar is onderwijs in kleinere groepen, en meer persoonlijk contact met docenten.”

Wat zijn je goede – of juist niet zo goede – voornemens voor je eerste studiejaar?

“Zelf ken ik Rotterdam vrij goed, daarom lijkt het me leuk om de internationals wegwijs te maken en de leukste uitgaansgelegenheden te laten zien. Wel moet ik er natuurlijk op letten dat het uitgaan op de studentenavonden geen gewoonte wordt. We hebben altijd het weekend nog, niet waar?”