Gemeenteraad-Schiedam-Tom-Janssen-1

Lees meer

Wat een 20-jarige EUR-student in de Schiedamse gemeenteraad doet (voor de VVD)

Geen adjes maar zomernota’s en commissievergaderingen in plaats van avonden brassen in…

“Het is een redelijk druk halfjaar geweest, zeker ook op politiek gebied. Natuurlijk baalde ik dat we geen tweede zetel haalden en ik niet in de raad kwam, maar ik ben wel burgerraadslid geworden. Dat betekent dat ik ons raadslid in twee commissies vervang en in die commissies ook het woord voer. Ik zit niet in de raad, maar ik doe wel mee in het politieke spectrum en dat bevalt heel goed.”

“In de ene commissie voer ik het woord over zaken als energietransitie, duurzaamheid en mobiliteit. In de andere commissie gaat het over grote projecten als de Hoekse Lijn. Zo krijg ik alsnog mee hoe het is om politiek te bedrijven, want ik ben er toch wel tussen de twaalf en twintig uur per week mee bezig. Of het goed te combineren is met mijn studie? Als het goed is, studeer ik donderdag (27 september; red.) af, dus ik moet op zoek naar een baan ha, ha.”

Christel-ChristenUnieSGP-1

We gingen in maart op campagne met Christel

Christel (CU-SGP) streeft naar een Rotterdam van verbinding én minder vervuilde lucht

Christel Monrooij (22) staat tweede op de kieslijst voor de Rotterdamse ChristenUnie-SGP