Tijdens een spoedvergadering spraken de lidbonden van de LSVb woensdag het vertrouwen uit in Van Breugel. Hierdoor kan het bestuur voorlopig als viertal door, zonder Hulzebos.

Richtingenstrijd

Geertje Hulzebos

Lees meer

Voorzitter LSVb stapt op: ‘Ik wilde er een echte vakbond van maken’

‘De LSVb werd door de minister op het matje geroepen en de rest van het bestuur vond…

Die vertelde maandag in een interview dat er sprake was van een richtingenstrijd in het LSVb-bestuur. Hulzebos wilde actievoeren, terwijl haar medebestuurders volgens haar inzetten op onderhandelen en lobbyen. Ook de communicatie zou voor problemen hebben gezorgd.

Interim-voorzitter Van Breugel bestrijdt dat er sprake is van een richtingenstrijd. “Wij zien activisme niet als de reden om uit elkaar te gaan. Helaas liep de samenwerking en zeker de communicatie niet zoals gehoopt. We hebben er alles aan gedaan om de situatie te verbeteren, maar dat mocht niet baten”, schrijft Van Breugel in een persbericht. Ze hoopt zich nu weer op de inhoud te kunnen richten.

Of de vakbond op zoek gaat naar een nieuwe voorzitter is nog niet duidelijk. “We willen de lidbonden de tijd geven om hierover na te denken,” zegt Van Breugel, die wel bereid is om de LSVb dit studiejaar te leiden. Het laatste woord is aan de lidbonden. Die zullen er in oktober over stemmen.

helloquence-51716-unsplash1

Lees meer

Ruim 440 handtekeningen voor terugkeer Hulzebos bij LSVb

Geertje Hulzebos moet terugkeren als voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, staat…

Lees één reactie