“Ik klink alsof ik gisteren tien pakjes sigaretten heb gerookt,” zegt IBA-student Amber, die op Dag 4 zeker geen prijzen gaat winnen met karaoke.

Het is ruim na 13.00 uur in de middag als de groep langzaam richting de voetbalvelden van Excelsior gaat. De trage start van de dag van deze nieuwe studenten laat zien wat een succes de cantus was. Er lijkt zeker geen spijt te zijn onder de eerstejaars.

“Gisteravond was een van de beste avonden die ik sinds lange tijd heb meegemaakt,” zegt een lachende Daniël Wasser. “Ik ben gek op oude muziek, met name Queen, dus toen we een medley van Queen-nummers moesten zingen, vond ik dat heerlijk. De band was ook fantastisch. Het verbaasde me dat de zangers zulke hoge noten op hun zang hadden.”

Sportdag (nou nee, bedankt)

De derde dag van de Eurekaweek is gewijd aan fysieke inspanning op de velden van Eredivisieclub Excelsior. Zowel studenten- als sportverenigingen hebben het hele gebied in een gigantische sportspeeltuin veranderd, waar alles te vinden valt van een mini-rugbyveld en een opblaasbaar basketbalveld tot een gymnastiekmat en een escape room.

Eureka-Ivar-2
De eerstejaars spelen een levensgrote versie van het bordspel ‘Sorry!’ Beeld door: Sanne van der Most

Je zou echter kunnen zeggen dat de organisatoren van de Eurekaweek enigszins optimistisch zijn geweest door de sportactiviteiten 12 uur na de cantus te plannen. Ondanks alle mogelijke spellen en sporten die gespeeld kunnen worden, hebben de leden van Groep 228 alleen maar interesse in een beetje chillen op het veld.

“Ik ben vannacht pas na 05.00 uur thuisgekomen, dus dit is niet echt optimaal”, zegt Yannick Schupp vanachter zijn zonnebril.

Een trio SSR-leden probeert nog een aantal van de eerstejaars te overtuigen om lid te worden van hun studentenvereniging, maar tevergeefs. De jongens kunnen hun geeuwen nauwelijks bedwingen terwijl ze het verhaal aanhoren.

Eureka-Ivar-6
Beeld door: Sanne van der Most

Energie besparen

De avond van Dag 3 lijkt veel op de ochtend. In plaats van dat ze het nachtleven van de stad ontdekken, kiezen de eerstejaars ervoor om rustig aan te doen en in het huis van een van hun gidsen een beetje te ontspannen, in de hoop dat ze nog wat energie over hebben voor de laatste dag van de Eurekaweek.

Kijk hier om te zien wat de eerstejaars op Dag 4 allemaal beleefden.