kevin_in_actie_Golf_Special_Olym_2018_Erasmus_Sport
Kevin in actie op de Special Olympics 2018

“Golf speel ik nog maar een jaar of twee”, vertelt Kevin. Hij heeft wel 22 jaar gehockeyd, tot veel vrienden ermee stopten. “Ik was ook wel toe aan wat nieuws, dus ben ik gaan golfen.” Op de Special Olympics speelde hij zijn tweede officiële wedstrijd ooit. “Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Mijn eerste wedstrijd heb ik namelijk verloren.”


Golf, gezelligheid en feestjes

Hoewel Kevin trots is op zijn prestaties, kijkt hij vooral met plezier terug op de sfeer tijdens de Special Olympics. “Het was een feest van hier tot Tokio. Ik vond het golfen en de gezelligheid leuk, maar de feestjes waren echt het allerleukst.” Bij de openingsceremonie waren minister Bruno Bruins en Gerard Joling aanwezig, maar dat was volgens Kevin slechts het begin. “Er was karaoke, we hebben gedanst en ik heb natuurlijk mijn overwinning gevierd.”

De sporters waren ingedeeld in verschillende categorieën, op basis van hun beperking. Kevin heeft het downsyndroom en won in zijn divisie goud. “Ik had een droom om bekend te worden en het liefst met golf. Dat is nu gelukt”, zegt Kevin.

Over twee jaar, tijdens de volgende editie van de Special Olympics, wil hij weer meedoen. “Tot die tijd ga ik veel trainen en blijf ik bij Erasmus Sport werken. Eerst de post rondbrengen, dan een controlerondje door het pand, lunchen en ‘s middags werken in de spoelkeuken. Daar verandert niets aan.”

Erasmus-Sport-Kevin-Rozema-foto-Aysha-Gasanova-4

Kevin Rozema (36) werkt sinds ruim een jaar bij Erasmus Sport. Hij doet dagelijks de post, checkt het gebouw, staat in de spoelkeuken en houdt de tennis- en beachvolleybalvelden spic en span.

‘Ik krijg regelmatig complimenten’

Kevin Rozema (36) werkt sinds ruim een jaar bij Erasmus Sport. Hij doet dagelijks de…