Kevin heeft het reuze naar zijn zin op deze prachtige zonnige lentedag. Maar eigenlijk heeft hij dat altijd wel, sinds hij vorig jaar april bij Erasmus Sport aan het werk ging. Vier dagen in de week – van maandag tot en met donderdag – werkt hij van half 10 tot half 3 in en rond het Erasmus Sport Centrum (Sportgebouw). Op vrijwillige basis, want Kevin ontvangt een Wajong-uitkering.

“Ik begin ’s ochtends met een kop koffie in de kantine om een beetje bij te kletsen. Daarna ga ik mijn postronde doen”, vertelt hij. “Vervolgens doe ik een ronde door het sportgebouw om te kijken of alles in orde is, wc’s, kluisjes, sportzalen… Dat houd ik bij op een lijst die ik vervolgens meestal bij Ali van de servicedesk inlever.”

Buitenmens

Inmiddels is het dan alweer een uurtje of half twaalf, twaalf; tijd voor de lunch –meestal met een van zijn collega’s. Vervolgens verdwijnt Kevin voor een paar uur in de spoelkeuken. De laatste tijd heeft hij er echter een klusje bijgekregen: het schoonhouden van tennisbanen en beachvolleyvalvelden. “Ik haal daar vooral het kleinere vuil weg; als er echt vuilnisbakken kapot zijn of zo, dan haal ik er iemand bij.” Eigenlijk vindt hij dit karwei het leukste van zijn job. “Omdat ik echt een buitenmens ben. Ik wandel in mijn vrije tijd ook graag bij de Zevenhuizerplas, waar ik in de buurt woon.”

Kevin groeide op in de Drentse hoofdstad Assen, maar verkaste na de lagere school met zijn ouders naar Rotterdam. Daar volgde hij ZMLK-onderwijs (Zeer moeilijk lerende kinderen), niet geheel tot zijn genoegen. “Op de basisschool kreeg ik tenminste nog vakken als geschiedenis en aardrijkskunde, hartstikke leuk. Maar op het ZMLK lag de nadruk vooral op werken.”

Voor hij overkwam naar de campus, werkte hij in een verzorgingstehuis, waar hij weg moest wegens bezuinigingen. Een geluk bij een ongeluk. Zijn collega’s bij Erasmus Sport zijn top, hij kan eens in de twee weken na zijn werk lekker fitnessen, en de meeste studenten zijn ook best aardig. “Regelmatig krijg ik van studenten complimenten als ik in de spoelkeuken sta”, aldus Kevin. Al mogen ze wat hem betreft soms best wel eens wat netter zijn. “Ze maken er soms wel een puinhoop van. Dan staan alle borden nog op tafel of de bar, met alle etensresten er nog op. Maar ach, jij weet ook vast wel hoe studenten zijn.”