Het is de allereerste editie van het evenement. Erasmus Sport-stagiair Maro Merk is een van de organisators van de run. Hij legt uit: “Iedereen kan meedoen. Je wordt er niet vies van, behalve dan dat je zweet. Er zijn geen waterbakken of plekken waar je tien meter moet klimmen, dus ook mensen boven de veertig of zonder conditie kunnen meedoen.”

Onderdeel van het parcours zijn in elk geval een hooiberg, springplanken, ninjawalks (schuine wanden waar je op moet klimmen) en monkeybars (railings waar je als een aapje aan moet hangen). Ook moet er getijgerd worden.

Geen wedstrijd

Ongetwijfeld zullen er types zijn die er een race van maken, maar de Obstacle Run is in principe geen wedstrijd, zegt Merk. “Het is voor de lol. Een gemiddelde deelnemer zal ongeveer een half uur over een rondje doen, de snelsten misschien een kwartier tot twintig minuten. En je mag ook nog een extra rondje doen als je dat wil.” Belangrijker dan ‘winnen’ is volgens Merk dat je je lichaam traint. “Het eerste deel van de run is intensief en is vooral gericht op cardio. Andere delen gaan meer over het behouden van je balans.”

Deelnemers krijgen in elk geval een bidon cadeau om tijdens de run uit te drinken; na afloop krijgen ze een drankje in de sportkantine. Inschrijven kan nog tot 8 juni bij de balie in het sportgebouw.