Vitas zou volgens Studium Generale een intieme Europese tour houden en daarbij ook een tussenstop maken in het Erasmus Paviljoen. Achter de link naar de kaartverkoop stond echter een instagramfoto met daarop de tekst ‘Gotcha! Happy April Fools’ Day’.

Vitas is een Oekraïense zanger die bekend is van het nummer ‘7th Element 2002’, dat viral ging in 2015. Daarin treedt hij op in een glitterpakje, maakt hij wat eigenaardige bewegingen met zijn hoofd en lichaam en is te horen hoe hoog hij kan zingen. Dit inspireerde velen om daar gifjes en memes van te maken.

‘Cruelest April Fools’

De grap zorgde voor meer dan 500 likes, maar niet iedereen kon het waarderen. “We kregen een mailtje met de boodschap dat het een ‘teringgrap’ was en iemand reageerde op facebook dat het de ‘cruelest April Fools’ was die ze kende,” zegt Rose Korver van Studium Generale.

“Het idee erachter was dat we traffic zouden genereren op onze pagina. Nou, dat is wel gelukt,” lacht Korver. Of SG naar aanleiding van de viral overweegt om Vitas toch echt uit te nodigen? “Dat schiet wel door je hoofd ja. We hebben het er wel over gehad, maar vooralsnog moet ik nee antwoorden op deze vraag. Helaas.”