Vincent Bosch (PVV, lijsttrekker) haalt als nieuwkomer twee zetels in de Thoolse gemeenteraad

20180302jk18-1

Lees het interview met Vincent

Voorbij de Zeeuwse dijken gloort de Haagse politiek

Rechtenstudent Vincent Bosch wil als lijsttrekker van de PVV de Thoolse gemeenteraad in

“Ik zat vanochtend om 9.00 uur weer in de collegebanken. Dat was niet ideaal, maar moet ook gebeuren – en wel met een goed gevoel. Geert Wilders appte aan het begin van de avond dat het een mooie avond zou gaan worden, en dat is gebleken:we zijn vanuit het niets de vierde partij geworden. Daarmee hebben we laten zien dat er echt behoefte is aan een PVV in Tholen. Ik hoop in het college onze achterban te mogen vertegenwoordigen, en mocht dat niet lukken dan ben ik leider van de grootste oppositiepartij. Dat is op zich ook geen slechte positie om me in te zetten voor de veiligheid van Tholen.”

Christel Monrooij (CU-SGP, plek 2) hoopte op een historische tweede raadszetel in Rotterdam, maar kreeg die niet

Christel-ChristenUnieSGP-1

Lees het interview met Christel

Christel (CU-SGP) streeft naar een Rotterdam van verbinding én minder vervuilde lucht

Christel Monrooij (22) staat tweede op de kieslijst voor de Rotterdamse ChristenUnie-SGP

“Natuurlijk hoop je op die tweede zetel, en het is ontzettend jammer dat het niet gelukt is om die te behalen. We hebben met die ene zetel in ieder geval het vertrouwen van de Rotterdamse kiezer gekregen om verder te kunnen gaan met hetgeen wat de CU-SGP de afgelopen vier jaar heeft gedaan. Er zijn genoeg winnaars deze verkiezingen, maar ook genoeg verliezers. Ik hoop dat we, ondanks het versplinterde politieke landschap, erin gaan slagen om een stabiel stadsbestuur te krijgen. Dat is echt in het belang van de stad. Wie weet is daar een rol voor de ChristenUnie-SGP weggelegd. We zijn de ochtend na de verkiezingen gelijk bij elkaar gekomen om de lijnen voor de komende vier jaar uit te zetten. We gaan zien wat mijn rol daarin zal zijn.”

Elene Walgenbach (D66, plek 5) is vrijwel zeker van een zetel in de Rotterdamse gemeenteraad

20180305jk14-1

Lees het interview met Elene

Als het aan Elene (D66) ligt, zijn de dagen van het Rotterdamse wittemannenbolwerk geteld

Op campagne met studenten: Elene (D66) gaat langs de deuren om met jongeren over politiek…

“Ik werd vanochtend wakker met een kater, maar wel op een positieve manier hè! Het is achteraf makkelijk praten, maar ik had vooraf een beetje gerekend op vier zetels. De peilingen van Maurice de Hond en de exitpolls gaven aan dat er een verlies zou zijn, maar toen burgemeester Aboutaleb iets voor middernacht bekendmaakte dat het tóch vijf zetels waren, ging het dak eraf. We behouden het huidige zetelaantal, waardoor we echt wel iets voor elkaar kunnen krijgen in Rotterdam. Tijd om bij te komen zit er in ieder geval niet in: de onderhandelingen beginnen meteen. Leefbaar Rotterdam, de grootste partij, is nu aan zet. Zolang zij een alliantie met Forum voor Democratie hebben, is het voor ons niet vanzelfsprekend om met hen te gaan praten.”

verkiezingen-verkiezingsbord-foto-job-zomerplaag

Onderdeel van de Special

Verkiezingen 2018

Op 21 maart mag je - mits je in Rotterdam woont - drie keer stemmen: voor de…