Het zou gaan om twee diefstallen uit de kluis op de bestuurskamer van de vereniging, waarbij in totaal 3.000 euro is buitgemaakt. De exacte locatie, de hoogte van het bedrag en hoe vaak er geld is ontvreemd, wil de vereniging bevestigen noch ontkennen. “Dit is een interne aangelegenheid. We willen niet dat bekend wordt waar wij onze waardevolle spullen opslaan”, licht EUCSA-voorzitter Marco Capitanio (20) toe.

Capitanio laat weten dat er geen dag voorbij gaat dat ze niet aan het incident denken. “We zijn als bestuur enorm geschrokken en hebben contact opgenomen met de politie om aangifte te doen. Er zijn duidelijke maatregelen getroffen, in overleg met EUC-medewerkers om te voorkomen dat zoiets opnieuw kan gebeuren.” Hoe die maatregelen er concreet uit zien, wil Capitanio niet op in gaan.

Contant geld

De directie van het EUC is door het bestuur van de vereniging op de hoogte gesteld. Directeur Job van Maurik zegt geschrokken te zijn van het incident. Naar zijn weten is dit niet eerder gebeurd bij het EUC. “We hebben geprobeerd met camerabeelden te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar dat is niet gelukt. We hebben de vereniging als tip gegeven om in het vervolg niet zoveel contant geld op de bestuurskamer te laten liggen.”

Het gebouw van het EUC is alleen toegankelijk met een toegangspas, in het bezit van studenten, medewerkers en ondersteunend personeel. Daarmee is nog niet gezegd dat de dief per se uit de eigen gelederen komt. Van Maurik: “Een persoon zonder pas kan in principe ongemerkt achter iemand aan naar binnen lopen die wel een pas heeft.”

Het incident is op een ledenvergadering ter sprake gekomen en per e-mail toegelicht aan de leden. De politie wil niet inhoudelijk reageren op de zaak.