Om door populaire bedrijven te worden aangenomen, hebben studenten een hoog gemiddeld cijfer nodig, maar moeten ze ook weten hoe je moet netwerken. Afgestudeerden die vrijwilligerswerk hebben gedaan, hebben een grotere kans op een baan, maar kennis van een specifiek vakgebied is ook belangrijk! Je snapt het al: studenten moeten meer doen voor de baan of carrière van hun dromen. De vraag is dan: wat doe jij om ervoor te zorgen dat je straks een baan hebt?

Lisanne Notenboom – Economics & Business

Lisanne-Notenboom

“Ik denk dat het elk jaar anders is. In mijn tweede jaar was ik bijvoorbeeld niet zo geïnteresseerd in bedrijven, maar was ik veel meer bezig met wat ik later wilde doen. Nu ik mijn bachelor heb gehaald, ben ik meer geïnteresseerd in verschillende bedrijven. Ik loop af en toe een dag mee en doe onderzoek. Ik weet nu in welke sector ik wil werken, maar daarna is het belangrijk om te bedenken hoe je vorm wilt geven aan je carrière. Ik denk dat werken in een groep heel belangrijk is voor later. En een jaar in het bestuur is ook een pré voor mijn carrièremogelijkheden.”

Frederique Ram - Econometrics

Frederique-Ram

Ik ben met mijn derde jaar bezig, dus dit jaar ga ik mijn bachelor afronden. Ik organiseer de Econometrics Career Day, een dag die lijkt op andere carrièredagen. Ik denk dat onze kansen op een baan daardoor zeker worden vergroot, en het geeft ons ook een beter idee van de praktijk, wat eigenlijk nog belangrijker is. Tot nu toe heb ik zelf nog niet zo veel gedaan, maar ik had graag vaker meegedaan aan meeloopdagen en andere carrière-evenementen.

Ronald Klacman, Management and Business Administration

Ronald-Klacman

“Ik denk dat je eerst wat extracurriculaire activiteiten moet gaan doen en daarna, als je bedrijfskunde studeert, kun je bijvoorbeeld meedoen aan een wedstrijd. Je gemiddelde cijfer is ook belangrijk, maar je weet hoe dat kan lopen. Ik denk niet dat het echt uitmaakt hoe snel je aan de slag gaat, maar als je echt goede kansen wilt, kun je maar beter gelijk in het eerste jaar beginnen. Als je een internationale student bent die in Rotterdam studeert, kun je van het eerste jaar gebruikmaken om de stad te leren kennen. Zodra je bekend bent met de omgeving, kun je gaan solliciteren naar verschillende functies.”

Recruitment-Days-Opening-2018

Meer over de Recruitment Days

Nieuw op Recruitment Days: duurzaamheidsdag en boetes als je niet komt

De jaarlijks terugkerende Erasmus Recruitment Days gaan deze week van start. Meer dan…