Waar hij het meest trots op is? Jeroen Nouse, commissaris Marketing & Public Relations van de Recruitment Days moet even nadenken, maar dan: “De duurzaamheidsdag op 1 februari.” Het is dit jaar voor het eerst dat er een themadag over duurzaamheid is op de Recruitment Days. Nouse licht toe waarom de organisatie hiervoor koos: “We merken dat duurzaamheid een hot topic is onder studenten, dat willen wij graag bedienen door daar een speciale dag aan te besteden.”

Shell, Phillip Morris en duurzaamheid

Dat het een populair thema is, blijkt ook aan de animo die er voor de dag is. “We hebben al een paar honderd aanmeldingen voor de sustainability day, dat is enorm veel voor een themadag,” zegt Nouse. KPMG en Unilever zijn van plan om op 1 februari te laten zien hoe grote bedrijven omgaan met duurzaamheidsvraagstukken. Dit doen ze aan de hand van casussen.

Ook komt Volkert Engelsman spreken, directeur van de grootste biologische groenten en fruit importeur in Europa. In die hoedanigheid is hij op de eerste plaats geëindigd in de top 100 duurzaamheid van dagblad Trouw.

Maar dat is niet het enige wat de komende tweeënhalve week op de campus te doen is, wil Nouse benadrukken. Naast een duurzaamheidsdag staat onder meer ook een big data-dag op de planning en een Rotterdam carrière-dag. Op andere dagen volgen studenten workshops en trainingen bij allerlei bedrijven. Dat gaat van oliegiganten als Shell en Exxonmobil en tabaksproducent Phillip Morris tot de Gemeente Rotterdam, PostNL en Coolblue.

Halflege zalen

Ook nieuw dit jaar is het boetebeleid van de organisatie. “Voorgaande jaren kwamen studenten soms ineens niet opdagen. Dan stonden de bedrijven voor halflege zalen. Dat willen we dit jaar voorkomen met twee soorten boetes. Als studenten zich te laat afmelden moeten ze 15 euro betalen, als ze helemaal niet komen opdagen zonder af te melden, kost dat 25 euro.” Om dit goed te kunnen controleren, heeft de organisatie hun app nieuw leven in geblazen. “Daarmee kunnen we bij de ingang van evenementen codes scannen van aanwezige studenten.”

2200 studenten schreven zich al in voor het evenement, ze betaalden daar 12,50 euro per persoon voor. De organisatie richt zich in het bijzonder op studenten Bedrijfskunde en Economie. Bedrijven die op het recruitment evenement willen staan met een workshop, training of interviewsessies, betalen daar ook voor. Hoeveel dat precies is, wil Nouse niet zeggen.