In-memoriam-Samantha-Adams

Woensdag 13 december heeft ons het afschuwelijke nieuws bereikt dat Samantha Adams is overleden. Sam heeft jarenlang bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) gewerkt. In 2006 is zij bij ons gepromoveerd op een proefschrift over de betrouwbaarheid van medische informatie op het internet. Sindsdien is Sam onderzoek blijven doen naar hoe met ICT de rol van patiënten kan worden versterkt.

Zij was een pionier in het onderzoek naar de rol van social media in de zorg. Ook in het onderwijs is Sam van grote betekenis geweest voor ESHPM. Zij was coördinator van de bachelor Beleid & Management Gezondheidszorg. Daarnaast was zij initiator van schrijfonderwijs en coördinator van het onderwijs in kwalitatieve methoden van onderzoek.

Sam werkte sinds enige jaren aan de Universiteit van Tilburg als universitair hoofddocent. Vorig jaar was zij moeder geworden. We missen in Sam een inspirerend (oud)collega en docent, een wegbereider in het onderzoek en een vriendin. We wensen haar naasten heel veel sterkte met dit grote verlies.

Werner Brouwer en Roland Bal

Erasmus School of Health Policy & Management