EUR-student verkozen tot VN jongerenvertegenwoordiger

Economiestudent Emma Clemens is na een intensieve campagne verkozen tot VN jongerenvertegenwoordiger voor duurzaamheid.

Emma Clemens geflankeerd door haar campagnebegeleiders Léon Vervooren en Maarten Weekenborg tijdens de nacht van de VN. Beeld: Erasmus School of Economics

Economiestudent Emma Clemens is maandagavond in Amsterdam tijdens de nacht van de VN verkozen tot VN jongerenvertegenwoordiger voor duurzaamheid. De komende twee jaar zal ze samen met de Wageningse student Martijn Visser de Nederlandse jongeren in de Verenigde Naties vertegenwoordigen.

De economiestudent trok tijdens haar campagne alles uit de kast. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en oud minister-president Jan-Peter Balkenende kwamen voorbij in filmpjes waarin ze mensen opriepen om op ‘Em’ te stemmen, er werd een fietstocht georganiseerd naar Den Haag om ‘de kersverse minister van klimaat’ een To Do-list uit naam van de Nederlandse jongeren aan te bieden en de studente ging naar middelbare scholen om duurzaamheid meer onder de aandacht te brengen.

Tijdens de nacht van de VN moest ze een laatste pitch houden om de jury en het publiek te overtuigen, wat in beide gevallen ook lukte. Ze kreeg de meeste stemmen en was eveneens de favoriet van de jury. “De avond was heel erg leuk. ik ben blij dat er zoveel mensen zijn gekomen om me te steunen en ik heb veel zin in de komende twee jaar!”

Geen tijd om te feesten

Tijd om te feesten heeft ze niet, want Clemens is nu officieel jongerenvertegenwoordiger en moet aan de bak. Ze is vandaag alweer op pad naar het Duitse Bonn in een elektrische auto samen met collega-vertegenwoordiger Martijn Visser en ex-vertegenwoordiger Max van Deursen.

In Bonn zal ze zich tijdens de Conference of Youth, een conferentie met honderden jongeren over de gehele wereld, voorbereiden op haar eerste klimaattop. “Ik ga luisteren naar alle input vanuit de vele jongeren over de hele wereld om me voor te bereiden op de top van volgende week.”

Emma Clemens en Martijn Visser onderweg naar het Duitse Bonn Beeld: EUR-student verkozen tot VN jongerenvertegenwoordiger

Deel dit artikel

  • Geef een reactie
  • Reacties

  • Graag feliciteer ik Emma Clemens met haar verkiezing tot VN jongerenvertegenwoordiger duurzaamheid, zowel vanuit mijn functie als hgl internationaal recht met bijzondere belangstelling voor duurzaamhidsvraagstukken als ook als adviseur van het CvB op het gebied van internationalisering van onderwijs.

    Emma, heel veel succes en plezier in je functie!
    Ellen Hey

  • Reacties zijn momenteel gesloten.
Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »