De eerste dag als student is spannend, een beetje eng, maar vooral ook heel leuk. Het is het begin van een nieuwe levensfase. Hoewel ik inmiddels begonnen ben aan een tweede master aan de EUR, herinner ik me die eerste dag van de bachelor nog goed. Vooral dat gevoel van eenzaamheid, als eenling in de grote massa nieuwe mensen, is me bijgebleven. Ook al zit je allemaal in hetzelfde schuitje, op zo’n moment voel je je helemaal Remi. Wat ik toen echter nooit had verwacht, is hoeveel impact die dag zou hebben.

Het Sanders-gebouw was die eerste maandag in september volgestroomd met kersverse studenten. Ik zou gaan beginnen aan de bachelor Psychologie en het was de bedoeling dat je een onderwijsgroep uitkoos en je naam op de bijbehorende lijst noteerde.

Ik twijfelde even en besloot uiteindelijk te gaan voor groep 12 omdat ik daar de naam van een bekende had gezien, althans dat dacht ik. Een Turks meisje dat ik kende van de middelbare school van wie ik wist dat zij ook zou gaan studeren aan de EUR. Op die manier had ik toch nog iemand gevonden in die drukte. Toen ik de onderwijsgroep binnenkwam, zag ik meteen dat er helemaal geen Turks meisje in de groep zat. Wél zag ik een mooie jongen met een bruine afro zitten!

Er was meteen een klik. We doken vanaf dat eerste moment wekelijks de UB in om samen artikelen te printen. Een goed excuus om veel tijd samen door te brengen. Na een ontelbaar aantal goede gesprekken, leuke avonden, borrels in De Smitse en avonturen verder, waren we goede vrienden geworden en voelden we op een gegeven moment allebei vlinders.

Inmiddels zijn we bijna drie jaar samen. Hij gaat dit jaar promoveren en ik plak er, zoals gezegd, nog een tweede master achteraan. Ik denk nog regelmatig terug aan die ene dag. Die eerste werkgroep is de enige keer dat we in dezelfde onderwijsgroep zaten. Wat als ik de namen op die lijst wél goed had gelezen en daardoor mijn naam bij een willekeurige andere groep had gezet? Ja, een kleine handeling kan soms een grote impact hebben.

Pooja Guptar (25) doet een master Media & Business.