Het Prinses Christina Concours vernoemt een prijs voor jong talent naar de vorige week overleden Maarten Oomes, een 19-jarige geneeskundestudent van het Erasmus MC.

De student, die in Hoogeveen opgroeide, was een groot gitaartalent. Op 11-jarige leeftijd won hij de National Guitar Awards (waar RTV Drenthe destijds een tv-reportage over maakte) en toen hij 16 jaar was won hij het Concours in de categorie 15 tot en met 19 jaar.

Actief bij MFVR

Oomes was ook actief bij de MFVR, de faculteitsvereniging voor geneeskundestudenten in Rotterdam. “Hij was heel betrokken, en heeft veel commissiewerk gedaan”, zegt voorzitter Andries van Vliet.

“Lieve Maarten, als persoon heb jij veel harten van mensen geraakt”, schrijven leden van MFVR in een In Memoriam van de faculteit. “Het verdriet om jouw verlies is onbeschrijfelijk. Graag hadden we nog vele jaren met je door willen brengen. We missen je enorm.” Vrijdag zullen zo’n tachtig studenten met een bus naar de uitvaart gaan.

Oomes overleed vorige week in zijn huis in Capelle aan den IJssel, waar hij samen met zijn broer woonde. Hij was die week actief als studentgids bij de Eurekaweek. Tijdens het afsluitende Night of the Songs werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan hem.

Oomes tijdens de finale van het Concours in 2014. Bron: www.youtube.com