In memoriam foto Maarten Oomes
Maarten Oomes.

Tot onze grote schrik en verdriet is onze student Maarten Oomes, op 24 augustus 2017 op 19-jarige leeftijd thuis onverwachts overleden.

Maarten was een gemotiveerde geneeskundestudent die net z’n eerste Bachelorjaar met succes had afgerond. Docenten en studentbegeleiders omschrijven hem als een rustige, vriendelijke en intelligente jongen. In zijn tutorgroep viel zijn talent voor het geven van presentaties op door zijn rustige en duidelijke manier van spreken. Daarnaast was Maarten heel gepassioneerd over zijn muziek. Hij was een bijzonder goede gitarist.

Maarten was een erg betrokken en actief lid van de studievereniging MFVR en had daar veel vrienden. Maarten stond altijd open voor een fijn gesprek, een goede grap of een feestje. Hij was een intelligente jongen die genoot van het studentenleven met zijn motto ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Als commissielid van de ouderdag, aspirant lid van het herendispuut ‘de NUL’ en met een positie binnen het barco-management had hij zijn plekje binnen de vereniging helemaal ingevuld. Onder medestudenten is het gemis van Maarten groot:

‘Lieve Maarten, als persoon heb jij veel harten van mensen geraakt. Het verdriet om jouw verlies is onbeschrijfelijk. Graag hadden we nog vele jaren met je door willen brengen. We missen je enorm.’

Naast zijn studie had Maarten een bijbaantje in het studententeam bij de Spoedeisende hulp. Zijn collega’s omschrijven hem als een beheerste en beschaafde jongen met liefde voor de acute zorg die wist van doorzetten. ‘Maarten was een harde werker, die zijn hand niet omdraaide voor een dienst meer of minder’, aldus één van zijn collega’s.

Uit de woorden van docenten, studentbegeleiders, medestudenten en collega’s die een rol hadden in het leven van Maarten, blijkt dat hij een zeer geliefd persoon was. Onze gedachten gaan uit naar de familie en naasten van Maarten.

 

Jaap Verweij, decaan faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Walter van den Broek, opleidingsdirecteur Geneeskunde

Andrea Woltman, coördinator Bachelor Geneeskunde