De Eurekaweek begint officieel al op zondag, maar het feest begint pas echt op maandagmorgen: als eerstejaars studenten zich massaal melden bij De Doelen aan het Schouwburgplein.

Hier presenteren de universiteit, de studentenverenigingen en de sportverenigingen zich aan jou. Ook zal een motivatiespeech van rector magnificus Huib Pols niet ontbreken.

Toerist in eigen stad

Na dit visuele spektakel ga je het Schouwburgplein op. Lekker relaxen met je groepje, terwijl je spelletjes doet en een lunchpakketje soldaat maakt. Tijdens ‘Cruise the city’ hang je de toerist uit in wat vanaf nu jouw stad is. Enthousiaste gidsen laten je de mooiste plekjes van Rotterdam zien.

’s Avonds is het tijd voor je eerste diner bij een studentenvereniging, waarna het eerste grote feest van de week begint: The Flying Dutchman. In de Maassilo zullen dj’s als The Happy Feelings, Buurman & Buurman, Levi Hamerslag en Daisy’s DJ team het dak eraf blazen.

Verder feesten na elven?

Als het officiële programma ten einde is, hoef je nog niet naar bed. Je kunt de stad in, of bij een van de verenigingen verder feesten. Die halen alles uit de kast om een mooi feestje te bouwen (en je te overtuigen om lid te worden). Bij RSC/RVSV komen Boef en Rutger Doornbos. Het RSG heeft Freddy Moreira en Vunzige Deuntjes. Voor SBMG moet je bij Laurentius zijn en S.S.R nodigde La Fuente en Billy the Kit uit voor de maandagavond.