Van Leeuwen nieuwe decaan bij Erasmus MC

Hoogleraar Inwendige Geneeskunde Hans van Leeuwen volgt Jaap Verweij op, die vier jaar lang decaan was.

Beeld: Van Leeuwen nieuwe decaan bij Erasmus MC

Hoogleraar Inwendige Geneeskunde Hans van Leeuwen wordt de nieuwe decaan van het Erasmus MC. Hij volgt per 1 september Jaap Verweij op, die de functie sinds 2013 vervulde.

Hans van Leeuwen studeerde biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waarna hij promoveerde aan de Universiteit Leiden. Hij werkt sinds 1988 in het Erasmus MC als staflid en onderzoeker bij de afdeling Inwendige Geneeskunde. Sindsdien gaf hij onder andere leiding aan een onderzoeksprogramma op het gebied van calcium en botstofwisseling, en was hij hoofd van de laboratoria Inwendige Geneeskunde. Sinds 2015 is Hans van Leeuwen werkzaam als prodecaan Onderzoek en directeur Onderwijs en Onderzoek.

Jaap Verweij treedt na vier jaar af als decaan. Hij gaat in de loop van 2018 met emeritaat, maar tot die tijd wordt hij weer hoogleraar-specialist Interne Oncologie.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.