Studenten EUC wonen straks midden in het centrum

In een omgebouwd kantoorpand aan het Stadhuisplein komt ruimte voor 218 eerstejaars van het Erasmus University College.

Beeld: Studenten EUC wonen straks midden in het centrum

De eerstejaars studenten van het Erasmus University College wonen vanaf september niet meer in The Student Hotel aan de Oostzeedijk, maar in een omgebouwd kantoorpand aan het Stadhuisplein.

In het gebouw naast de Coolsingel komt ruimte voor 218 eerstejaars. Daarmee wonen de studenten niet alleen op rolafstand van vele horeca, maar ook vlakbij het gebouw van EUC aan de Nieuwemarkt.

Iedere student krijgt in het pand, dat ‘Lucia’ gedoopt wordt, een eigen gemeubileerde of gestoffeerde studio, inclusief keuken en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke faciliteiten, zoals wasmachines en een dakterras. De huur gaat 595 euro inclusief bedragen.

Langgekoesterde wens

Met de huisvesting in de binnenstad gaat een ‘langgekoesterde wens’ van de Erasmus Universiteit en de gemeente in vervulling: de universiteit en haar studenten meer zichtbaar maken in het centrum.

Over de huidige huisvesting in The Student Hotel was de laatste tijd ophef. De huur zou volgens studentenvakbond LSVb te hoog zijn en huurders krijgen er geen huurbescherming, omdat het officieel een hotel is.

Erasmus University College is gestart in 2013. Bij het EUC volgen excellente studenten uit binnen- en buitenland drie jaar een bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.