EUC wil studentenhuizen aan het Stadhuisplein

De kamers zouden ter vervanging moeten dienen van de regeling met het Student Hotel in Kralingen.

Beeld: FaceMePLS

In de zoektocht naar nieuwe huisvesting voor eerstejaars studenten van het Erasmus University College (EUC) heeft het EUC z’n oog laten vallen op het Stadhuisplein. Aan de zuidzijde van het plein moeten voor 200 eerstejaars woningen komen.

Dat meldt het AD. In de krant licht dean Maarten Frens toe dat de nieuwe studentenhuisvesting dient ter vervanging van het Student Hotel aan de Oostzeedijk, waar EUC-studenten nu verplicht een kamer huren. “Dat was vanaf het begin een tijdelijke constructie en we zijn al een tijdje op zoek naar een vervangende locatie.” In september kan de eerste lichting erin, is het plan. Wel moeten de contracten nog ondertekend worden.

Een woordvoerder wilde het verhaal van het AD tegenover EM nog niet officieel bevestigen, omdat er met de aannemer is afgesproken niet naar buiten te treden met informatie over de huisvesting, totdat de deal definitief is.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.