Rotterdam staat aanstaande zondag in de schijnwerpers: Excelsior speelt dan in het doorgaans zo rustige Kralingen tegen grote broer Feyenoord, dat bij winst zeker is van de eerste landstitel in achttien jaar tijd. De omgeving rond Stadion en Campus Woudestein zal die dag naar verwachting – net als de binnenstad – worden overladen door supporters van de club uit Rotterdam-Zuid.

EM blikt samen met (voormalig) EUR-studenten vooruit op het volksfeest. Nog niet iedereen op de campus loopt warm voor zondag, maar één ding is zeker: Feyenoord wordt kampioen. Op een enkele verdwaalde Excelsior-fan na zijn de studenten ervan overtuigd dat Feyenoord de schaal zondag omhoog mag houden.

Jenny Venhuizen (32), alumnus master Media & Maatschappij

Feyenoordstudenten1
Jenny Venhuizen (links) en Carol Noordam maken alvast een vreugdedans in de aanloop naar zondag. Beeld door: Jack Parker

“Ik kan me nog herinneren dat Feyenoord kampioen werd in het seizoen 1993/1994. Toen was ik als jong meisje verliefd op linksbuiten Rob Witschge. Aanstaande zondag wordt Feyenoord net als toen kampioen. Als ik de sfeer te pakken krijg, dan ga ik in het centrum kijken. Een aantal collega’s heeft vrij gevraagd om maandag de huldiging te kunnen bijwonen. Misschien ga ik dat ook doen.”

Tjalling Oosterhuis (21), Criminologie

Brief aan de UB

“De bekerwinst van vorig jaar was voor mij de eerste echte prijs van Feyenoord die ik meemaakte. Ik stond toen op de Coolsingel en ik ben in de fontein gedoken. Dat was echt heel vet! Zondag wil ik op het Stadhuisplein net zo’n feest vieren als vorig jaar, maar het wordt wel een lastige wedstrijd op kunstgras. Een aantal jaar geleden verspeelde AZ het kampioenschap op Woudestein. Toch denk ik dat Feyenoord gaat winnen.”

Bas Timmermans (24), master Innovation Management

Feyenoordstudenten3
Bas Timmermans kan het zelfs tijdens het studeren niet laten zich uit te dossen als die-hard Feyenoordfan. Beeld door: Jack Parker

“Helaas heb ik zondag een hockeywedstrijd, dus ik zal de wedstrijd vanaf mijn telefoon moeten volgen. Over de uitslag heb ik nog niet nagedacht, maar ik weet zeker dat Feyenoord zondag kampioen wordt. Na de wedstrijd ga ik met vrienden de stad in. Met een biertje erbij – waarschijnlijk meerdere – en maandag naar de huldiging. En natuurlijk ga ik ook de fontein in. Ik ben er klaar voor!”

Michiel Noomen (18), Econometrie

IMG_8897
De wanhoop is van het gezicht van Michiel Noomen af te lezen, drie dagen voor de pittige wedstrijd van zijn club tegen koploper Feyenoord. Beeld door: Jack Parker

“Het wordt een gelijkspel: 2-2. Ik ben een echte Excelsior-fan, dus ik ben teleurgesteld als Feyenoord wint. Dan ga ik niet meefeesten. Ik ga niet naar de wedstrijd kijken, maar misschien zet ik wel even de radio aan.”