Campus dicht tijdens kampioenswedstrijd Feyenoord

De Erasmus Universiteit sluit, na overleg met de politie, alle gebouwen op de campus op 7 mei vanwege de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord.

Stadion Woudestein Beeld: Jeffrey Seij

Alle gebouwen op campus Woudestein gaan op zondag 7 mei dicht. Op die dag kan Feyenoord door te winnen bij Excelsior kampioen worden van de Eredivisie. Normaal gesproken zijn onder andere het Polakgebouw, het Tinbergengebouw, het sportgebouw en delen van het foodcourt geopend op zondag.

De sluiting geldt ook voor de parkeergarage onder Erasmus Plaza, uitgezonderd voor bewoners van de campus. Daarnaast is er die dag ook geen autoverkeer op de campus mogelijk, en er wordt een looproute ingericht over de campus voor fans die vanaf Kralingse Zoom naar het stadion van Excelsior willen komen.

De voorzorgsmaatregel neemt de universiteit in overleg met de politie, in verband met de wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord, die dan in stadion Woudestein wordt afgewerkt. De universiteit heeft dinsdag overlegd met de politie Rotterdam over veiligheidsmaatregelen. Morgen wordt er waarschijnlijk meer duidelijk.

Veel meer supporters verwacht

Bij winst is Feyenoord voor het eerst in achttien jaar kampioen van de eredivisie en daardoor worden er veel meer supporters verwacht dan de 4.000 die in het knusse stadionnetje passen. Het stadion van Excelsior ligt direct aan de overkant van de campus aan de Burgemeester Oudlaan.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.