‘Gio mag altijd komen kijken’

De dames van Rotterdam Jaguars verslaan Tilburg Lacrosse in de Tweede Divisie: 16-7.

Een doelpunt voor Rotterdam Jaguars Beeld: Joshua Kruter

Lijnen die met meel getrokken zijn en vliegende loopacties achter het doel langs: dat is lacrosse op z’n best. De dames van Rotterdam Jaguars geven hierin zondag een galavoorstelling en winnen op sportcomplex Woudestein met 16-7 van nummer drie Tilburg Lacrosse.

Kenmerkend is de fenomenale 6-1 van de LadyJags in de eerste helft. Nadat de studenten de bal op eigen helft veroveren, is het na een razendsnelle loopactie en een lange perfecte pass raak.

Naomi van der Vuurst in actie Beeld: Joshua Kruter

‘Hockey en basketbal’

Volgens speler-coach van de Jaguars, Naomi van der Vuurst (21, Hogeschool Rotterdam), onderscheidt lacrosse zich juist hierin van andere sporten: snelheid. Ze omschrijft de sport onder meer als ‘een combinatie van hockey en basketbal’. Gewapend met een stick met netje moeten de speelsters een harde, rubberen ‘tennisbal’ in het doel van de tegenstander werpen.

De LadyJags beheersen dit spelletje zondag het beste, ondanks een flinke ziekenboeg. Na een moeizame start, met de keepster van Tilburg als sta in de weg, nemen ze vijf punten afstand.

Direct na rust scoort Tilburg de 8-4. Hun fans dromen even van een comeback, maar Rotterdam behoudt een ruime voorsprong. Na zestig minuten spelen is de eindstand 16-7.

Gio

Direct na afloop brengen de twintig Rotterdamse fans kampioensliedjes ten gehore. Met nog drie wedstrijden te gaan, staan de dames echter tweede, op een punt van Delft. Deze positie geeft recht op play-offs om promotie naar de hoogste lacrossedivisie. Het is nog onduidelijk of de studenten bij winst gebruikmaken van het promotierecht. “Het verschil tussen de divisies is heel groot”, stelt Van der Vuurst. “Maar we gaan alles op alles zetten om kampioen te worden.”

De Jaguars kregen in januari bovendien welkome publiciteit toen Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vertelde dat zijn zoontje Joshua lid wilde worden. Van der Vuurst: “Hij mag altijd komen kijken, maar we hebben hem nog niet gezien.” Voorlopig heeft ‘Gio’ het ongetwijfeld te druk met het aanstaande kampioensfeest van Feyenoord.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.