Ook een vraag voor EM? Mail naar [email protected] met als onderwerp: lezersvragen

Best moeilijke boekjes

Ik erger me kapot aan al die hbo’ers in Polak. Waarom mogen die hier eigenlijk hun schoolboekjes lezen?
Tom Fransen, Rotterdam

Tut tut, Tom. Het zijn soms best moeilijke boekjes hoor! Dat hbo-studenten deze in jouw geliefde Polak-gebouw lezen, is omdat de EUR buitenstaanders niet actief weert. Want ja, de studieomgeving is bedoeld voor EUR-studenten, maar nee, de universiteit is niet van plan om bijvoorbeeld bij de entree collegekaarten te controleren. “Daar hebben ook onze eigen studenten last van en dat past bovendien niet bij hoe we met elkaar om willen gaan”, zegt een woordvoerder.

“Daarnaast hebben we niet de indruk dat het om grote aantallen hbo-studenten gaat.” En voordat je later dit jaar opeens woedend wordt op Donald Duck-lezers in de gerenoveerde UB: ook daar kunnen hbo’ers gewoon naar binnen, al is het gebouw bedoeld voor studenten en medewerkers van de EUR. Gelukkig blijft zowel de EUR als de Hogeschool Rotterdam zijn studievoorzieningen uitbreiden, stelt de woordvoerder gerust. “Tot aan 2018 werkt de EUR aan een verdubbeling van het aantal studieplaatsen op de campus.”

Prins op het witte paard al gevonden?

Ik zag laatst een video van jullie over Tinder-gebruik op de campus. Maarre…die presentatrice, Liz, zit die toevallig zelf ook op Tinder?
Gewoon, uit interesse, voor een vriend enzo

Voor wie het gemist heeft: Erasmus Magazine publiceert online regelmatig video’s waarin we studenten op de campus over actuele zaken spreken. De host daarvan is Liz, kort voor Elisabeth Berntsen. Deze hoogblonde, hagelwit stralende Noorse heeft al menige interviewkandidaat het hoofd op hol gebracht, dus, eh, jouw vriend is in goed gezelschap met zijn interesse. Laatst vroeg zij jan en alleman naar hun gebruik van Tinder, maar liet zelf in het ongewisse of je haar ook een super like kan geven. Slecht nieuws: dat kan niet. “Nope, ik zit niet op Tinder of een andere dating-app, want ik heb mijn prins op het witte paard al gevonden!”