Bij een inbraak in het kantoor van de studievereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, Cedo Nulli, zijn een computer, twee camera’s en een computeronderdeel gestolen. Het kantoor van de vereniging zit op de vijftiende verdieping van het Mandevillegebouw.

Per e-mail laat een woordvoerster van de politie weten dat de daders ‘de ruimte met grof geweld opengebroken’ hebben; de deur is opengetrapt. Dit alles vond plaats op vrijdag 24 maart tussen 17.00 en 19.25 uur.

'Spullen zijn vervangbaar'

De studievereniging laat in een reactie aan EM weten dat ze geschrokken zijn van de inbraak. Maar er is ook sprake van opluchting: “Ondanks dat de deur was ingetrapt, hebben de daders ons kantoor gelukkig intact gelaten.” Over de gestolen spullen zegt Cedo Nulli: “Deze zijn uiteraard vervangbaar, dus ondanks dat het een tegenslag is, kunnen we gewoon doorgaan met ons werk.”

Of er verdachten in beeld zijn kan de politie nog niet zeggen. Het onderzoek naar de inbraak loopt nog. De studievereniging heeft er vertrouwen in dat de EUR en de politie ‘hun best zullen doen om de daders te vinden’.

Lees één reactie