Dames van Erasmus Volley ruiken de titel

De studenten kunnen na de 3-1 overwinning op V=Volley al dit weekend kampioen worden.

Erasmus Volley smashte erop los Beeld: Joshua Kruter

Het eindfeest na de laatste wedstrijd is gepland op 22 april, maar de kans is levensgroot dat de dames van Erasmus Volley al eerder mogen juichen. De studenten wonnen donderdag in een redelijk gevulde sporthal Woudestein met 3-1 van V=Volley. Als de concurrenten zaterdag niet ruimer dan 3-2 en 3-1 winnen, zijn de Rotterdammers kampioen in de Eerste Klasse A.

Update maandag 27 maart: Naaste concurrent Voleco won zaterdag met 4-0. Daardoor moet Erasmus Volley nog even wachten met juichen. Mogelijk zijn ze komend weekend, zonder te spelen, kampioen. Anders kunnen ze de titel op donderdag 6 april, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, binnenslepen.

Erasmus Volley had duidelijk geen last van titelstress, ondanks de nederlaag van vorige week. De eerste en derde set werden, vooral dankzij vlammende services, simpel gewonnen, terwijl het tweede bedrijf nipt met 25-23 naar de Rotterdammers ging. Nummer negen V=Volley won echter de laatste set met 25-19, waardoor Erasmus Volley vier punten mocht bijschrijven in plaats van vijf.

Ook het blokkeren verliep grotendeels naar wens Beeld: Joshua Kruter

‘Onnodig’

“Onnodig”, baalt aanvoerster en masterstudent Accounting & Auditing Lotte Witbreuk (22). “We wilden het te mooi doen en maakten te veel fouten. Gelukkig begonnen we de wedstrijd heel goed en verliep de passing steeds beter.”

Ook als de concurrentie komende week geen punten laat liggen, hoeft Erasmus Volley in de resterende twee wedstrijden in totaal hooguit twee sets te winnen. “We weten zeker dat we het gaan halen”, stelt Esmee Waaijer (22, Hogeschool Rotterdam), vol vertrouwen.

De speelsters zijn blij met de overwinning, ondanks het setverlies Beeld: Joshua Kruter

‘Leuker voor eigen publiek’

Daarom zullen de dames zaterdag de concurrenten niet op de voet volgen. Waaijer: “Waarschijnlijk kijk ik pas zondag in de app en wie weet staat er dan dat we kampioen zijn. Ik hoop het eigenlijk niet. Het is veel leuker als we op 6 april voor eigen publiek de titel kunnen pakken. En anders doen we maar net alsof we nog een set moeten winnen voor het kampioenschap.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.