Erasmus Volley Dames 1 wint na knappe comeback

De volleybalsters komen met 2-0 achter in sets, maar winnen uiteindelijk met 2-3. Door de overwinning stijgen ze van de zesde naar de tweede plaats.

Beeld: Erasmus Volley Dames 1 wint na knappe comeback

Het hoogste damesteam van Erasmus Volley heeft zaterdag een spannende wedstrijd tegen Hou Stand winnend afgesloten. De studentenvolleybalsters startten moeizaam in Rotterdam-West, maar bleken uiteindelijk toch te goed voor de tegenstander uit Delfshaven: 2-3.

Met drie overwinningen op rij was Erasmus Volley bezig aan een goede serie. Tegenstander Hou Stand stond laatste. Een nieuwe overwinning leek dus een zekerheid voorafgaand aan de wedstrijd in het gezellige Sportcentrum West.

Geen paniek

Niets bleek minder waar na twee sets. Het multiculturele gezelschap van Hou Stand – dat verrassend goed speelde – won namelijk de eerste twee sets. En dat was verdiend. Erasmus Volley leek niet helemaal wakker en kwam niet in zijn spel.

Toch raakten de speelsters van het studententeam niet in paniek. Ze wonnen de derde set en kwamen zelfs terug tot 2-2. De laatste en beslissende set werd een walk-over: 6-15.

De teleurstelling is zichtbaar bij een speelster van Hou Stand. Beeld: Jack Parker

Inkomen

“We moeten altijd even inkomen”, doelt aanvoerster Lotte Witbreuk (masterstudente Accountancy & Auditing, 22) op de stroeve start van haar team. “We hebben nu al drie wedstrijden met 3-2 gewonnen, waarbij we steeds met twee sets achter kwamen.”

Quinty Menkhorst voegt daar aan toe dat Erasmus Volley vooral tegen zichzelf speelde. “In de eerste set hadden we wel tien foute services. En de helft van de punten van de tegenstander kwam door onze eigen fouten.”

Quinty Menkhorst serveert. Beeld: Jack Parker

Veranderingen

De 18-jarige IBA-studente vertelt dat het team te maken heeft gehad met een flink aantal veranderingen. De speelsters lijken tijd nodig te hebben om te wennen aan het systeem waarin hun coach wil spelen. “Er zijn nog maar vier speelsters over van vorig jaar. We hebben dus nog niet erg efficiĆ«nt kunnen trainen. We kunnen nu pas echt gaan oefenen op de aanval en het scoren van punten.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.