Rugbyers van RSRC vernederen RRC in degradatiekraker

De studenten winnen het Rotterdamse onderonsje met 70-7.

RSRC (rood-groen-zwart) kon enkel worden afgestopt met overtredingen Beeld: Joshua Kruter

In de strijd tegen degradatie hebben de rugbyers van RSRC op sportcomplex Boszoom-Zuid een cruciale zege geboekt. Directe concurrent en stadgenoot RRC Heren 2 werd zondag met 70-7 naar huis gestuurd. RSRC klimt hierdoor van de elfde naar de tiende plaats in de Tweede Klasse Zuid.

Na drie nederlagen op rij stond RSRC voorlaatste en daarmee op een degradatieplaats. Nummer laatst RRC uit Hillegersberg, dat in oktober al met 36-22 was verslagen, bleek de ideale tegenstander.

De spelers reiken hoog Beeld: Joshua Kruter

Storm

De veertig toeschouwers genoten namelijk niet enkel van een warme lentezon, maar zagen ook RSRC shinen. Binnen tien minuten stonden de Rotterdamse studenten op een 24-0 voorsprong. Bij gebrek aan wind creëerden de rugbyers zelf een storm van tries.

Pas na rust zag RRC eens de andere kant van het veld, maar toen bedroeg de achterstand al 35-0. De studenten raasden vervolgens door en binnen vijf minuten stond het 63-0. RRC had daarna het meeste balbezit, maar kwam pas in de allerlaatste seconde op het (niet-werkende) scorebord: 70-7.

De erehaag Beeld: Joshua Kruter

Opgefokt

Geneeskundestudent en uitblinker Gerson van Moolenbroek (23) is dik tevreden. “Dankzij de fantastische start kwamen we in de winning mood. We waren van tevoren al lekker opgefokt door de Turken in ons team, die na de onrust van zaterdag amper hadden geslapen. De afgelopen wedstrijden speelden we tegen topploegen en moesten we overleven en de schade beperken, maar vandaag was het echt de wedstrijd van het jaar. We kunnen nu weer naar boven kijken en gaan ons gewoon handhaven.”

Van Moolenbroek roemt de breedte van de selectie. “We kunnen alles geven en kapotgaan, want er staan altijd volwaardige wisselspelers klaar. En dat is belangrijk. Bij voetbal kan een individu nog de wedstrijd beslissen, maar bij rugby ben je echt van iedereen afhankelijk.”

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.