Baros heeft zaterdag gedaan wat het moest doen: winnen. Op campus Woudestein had de koploper geen kind aan tegenstander Woodpeckers uit Houten. Van de eerste tot en met de laatste minuut liet Baros het handjevol toeschouwers zien terecht bovenaan te staan. Eindstand: 104-62.

Ook de koploper is niet onverslaanbaar, bleek vorige week. Baros verloor in eigen huis en liet daarmee voor het eerst dit seizoen punten liggen. Het was dus gebrand op een goed resultaat tegen Woodpeckers.

Tempo

IMG_9005
Baros in betere tijden. Beeld door: Jack Parker

Baros liet vanaf het begin zien waarom het bovenaan staat: al na een paar minuten was de stand 11-0. Woodpeckers kon het tempo niet aan en maakte veel fouten. De thuisploeg profiteerde daarvan, waardoor het gat al was geslagen aan het einde van het eerste kwart.

Woodpeckers hertstelde zich later in de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Baros langzaam uitliep. De thuisclub ging vrolijk verder met het verbeteren van het doelsaldo.

100 punten

In het tweede deel van de wedstrijd was Baros opnieuw de betere. Omdat de overwinning al zeker was, ging het op zoek naar meer: 100 punten. En ook die doelstelling werd behaald. De teller stopte bij 104-62.

“We hadden die slechte wedstrijd van vorige week nodig om weer op scherp te staan”, zegt aanvoerder en EUR-alumnus (Psychologie/Bedrijfskunde) Onno Hutten.

Baros basketbal erasmus sport schot
Baros player Kelvin Vink ventures a shot. Beeld door: Jack Parker

Kampioen

Hutten is ervan overtuigd dat Baros goed genoeg is om kampioen te worden: “We hebben een sterk, breed team. De basisspelers zijn goed, maar de jongens die op de bank zitten, kunnen het moeiteloos van hen overnemen.”

Bouwkundestudent Kelvin Vink sluit zich bij zijn teamgenoot aan. Hij gelooft in een kampioenschap voor Baros. “Dit kan niet meer misgaan”, zegt hij stellig.