De korfballers van RSKV Erasmus hebben zaterdag niet kunnen verrassen. In een redelijk gevulde sporthal Woudestein verloren ze in de Derde Klasse J met 18-28 van stadgenoot OZC.

Nummer vijf Erasmus had voor de wedstrijd tien punten behaald in twaalf wedstrijden, zeven minder dan OZC. Toch stonden de spelers van René Meulmeester na vijf minuten op een 2-1 voorsprong tegen de nummer vier.

Na de 2-2 van OZC verloor Erasmus echter definitief de aansluiting. Twee perioden van droogte bleken kostbaar, zeker omdat de omstreden scheidsrechter met strafworpen voor OZC strooide. Bij rust bedroeg de achterstand 7-15.

Korfbal RSKV Erasmus, OZC 1
There were several fierce duels Beeld door: Aysha Gasanova

Verdediging

Ook in het tweede half uur had Erasmus moeite met het snelle aanvalsspel en de vlammende afstandsschoten van de tegenstander uit Zuid. De achterstand werd nooit kleiner dan zeven punten. In de slotfase liep OZC uit naar 28-18.

Economiestudent Matthijs Welten (26) wijt de ruime nederlaag vooral aan de verdediging. “We lieten de tegenstander te makkelijk de pass geven. Bovendien kon hun aangever onder de korf steeds in balbezit komen. Maar we hebben in ieder geval meer doelpunten gemaakt dan in de uitwedstrijd.” Toen verloor Erasmus met 11-17.

Korfbal RSKV Erasmus, OZC 2
A shot at goal by Erasmus Beeld door: Aysha Gasanova

Biertje

De Rotterdamse studenten zijn zeker van de vijfde plaats in de zaal en hebben daarmee aan hun doelstelling voldaan. Na de slotwedstrijd tegen Olympia wordt in maart de veldcompetitie hervat. Daarin staat promovendus Erasmus knap tweede, een plek die recht geeft op play-offs voor promotie naar de Tweede Klasse. Welten: “We gaan er alles aan doen om die positie vast te houden. Vergeleken met het zaalseizoen hebben we een relatief makkelijke poule.”

Het veldseizoen biedt nog meer voordelen. “We kunnen dan weer lekker na de wedstrijd in de zon een biertje drinken”, mijmert de economiestudent.