De korfballers van Erasmus 1 hebben zaterdag onder een stralende herfstzon gewonnen van SDO uit Hillegom. De Rotterdammers pakten op het Crooswijkse sportcomplex van RSC Velox al vroeg een voorsprong en gaven deze in de rest van de wedstrijd niet meer weg: 21-15.

De studentenploeg promoveerde vorig jaar naar de derde klasse I en leek dus een pittig seizoen tegemoet te zien. Niets blijkt na vijf wedstrijden minder waar, want Erasmus staat op een gedeelde derde plaats.

Mooie test

De wedstrijd tegen nummer twee SDO is voor de promovendus een mooie test om zich te bewijzen tegen een tegenstander van een hoger niveau. Maar van ontzag voor SDO lijkt geen sprake. De bal belandt na tien seconden namelijk al in in de korf van de bezoekers.

Erasmus lijkt zich op zijn gemak te voelen in het aangename najaarsweer op het complex van Rotterdamse Sportclub Velox. Dat geldt ook voor het van alcoholische versnaperingen genietende thuispubliek, dat zijn favoriete team goed ziet spelen.

erasmus-groen-juicht-na-weer-een-treffer
Erasmus (groen) juicht na weer een treffer. Beeld door: Jack Parker

Pogingen van afstand

Vooral de boomlange Stefan van der Giessen scoort er lustig op los. Zijn pogingen van afstand – waarvan er tot zijn eigen frustratie ook veel mis gaan – zorgen voor een 12-8 tussenstand bij rust. In de tweede helft gaat het gelijk op. Langzaam maar zeker komt SDO iets beter in zijn spel. Toch behoudt Erasmus een voorsprong, die steeds tussen de drie en vijf punten schommelt.

Tot tien minuten voor tijd, als de thuisploeg de wedstrijd beslist. Door middel van een paar snelle aanvallen wordt SDO op een hoopje gespeeld. De Hillegommers gaan naar huis met een 21-15 nederlaag.

Dynamiek

matchwinner-stefan-van-der-giessen-baalt-na-een-gemiste-kans
Matchwinner Stefan van der Giessen baalt na een gemiste kans. Beeld door: Jack Parker

Matchwinner en topscorer Van der Giessen blijft na afloop bescheiden en prijst vooral de dynamiek van zijn team. “Het ging vandaag lekker. Maar mocht het bij mij niet lopen, dan maakt een teamgenoot de treffers. Dat zorgt voor een dynamisch en snel spelletje van onze kant.”

Het feit dat de sport gemengd is, zorgt volgens Van der Giessen voor nóg meer dynamiek. “Er heerst bij korfbal geen typische mannen- of vrouwensfeer. Dat houdt het afwisselend. Ik heb bijvoorbeeld mijn vriendin ontmoet bij de korfbal.”

Erasmus heeft na de overwinning acht punten uit zes wedstrijden. Daarmee komt het op gelijke hoogte met SDO. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen De Eemvogels uit Soest.