In het Mandevillegebouw zijn in december twee camera’s opgehangen om een stalker te betrappen. Mogelijk gaat het om dezelfde persoon die vorige week een docent van Bestuurskunde van de trap duwde.

Volgens twee brieven van het College van Bestuur en het University Support Centre (USC) aan de Universiteitsraad zijn er in de periode van september tot en met december ‘incidenten’ geweest in het Mandevillegebouw, die ‘een gevaar vormden voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers, en ook voor de integriteit van het gebouw’. Wat die incidenten precies inhouden is niet bekend.

Wel zijn er in elk geval anonieme brieven gestuurd naar een docent. Het gaat daarbij om dezelfde docent die vorige week van een trap viel, waarbij hij bewusteloos raakte. Omdat hij mogelijk geduwd werd, is er een politieonderzoek ingesteld naar het incident.

'Stalker'

De eerste camera is op 16 november opgehangen om de veiligheid van de medewerkers te vergroten en eventuele nieuwe incidenten vast te leggen, aldus de brief van het USC. De tweede camera werd op 14 december geplaatst om de ‘stalker’ op heterdaad te betrappen. Normaal gesproken krijgt de Universiteitsraad het recht om van tevoren in te stemmen met de plaatsing van camera’s, maar vanwege de ‘ernstige omstandigheden’ is dat in dit geval achteraf gebeurd.

Volgens woordvoerder Marjolein Kooistra van de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) is nog niet per definitie aangetoond dat de incidenten tussen september en december gerelateerd zijn aan het incident van vorige week. Omdat het politieonderzoek nog loopt wordt er verder weinig bekendgemaakt. Wel kon Kooistra melden dat het slachtoffer inmiddels weer aan het werk is gegaan.