Politie onderzoekt val van trap in Mandevillegebouw

Een medewerker van de FSW raakte gewond bij een val in het trappenhuis. Mogelijk werd hij geduwd.

Het Mandevillegebouw. Beeld: Ronald van den Heerik

De politie is nog altijd bezig met een onderzoek naar het incident van afgelopen donderdag, waarbij een man van een trap viel in het Mandevillegebouw.

Mogelijk is de man geduwd. Hij viel daarbij enkele meters naar beneden en raakte buiten bewustzijn. Hoewel hij gewond raakte, hoefde hij uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

Anonieme brieven

Het slachtoffer is een docent bij Bestuurskunde. Omdat de politie rekening houdt met een misdrijf loopt er een onderzoek naar het voorval en de toedracht. Van het slachtoffer is bekend dat er vorig jaar ‘incidenten’ zijn geweest, waarbij er onder andere anonieme brieven naar hem gestuurd zijn, zegt EUR-woordvoerder Sandra van Beek.

Van wie de brieven afkomstig waren en wat de incidenten precies inhouden, wil Van Beek niet toelichten. Ook is nog niet zeker of er een verband is met de val in het trappenhuis.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.